РУСКА „МАСЛЕНИЦА“ И ЧАЙ В БИБЛИОТЕКАТА

Масленица
контакти

Представяне на руския обичай „Масленица“ ще изпълнят членовете на клуб „Надежда“ – Димитровград. Той е аналог на българския „Сирни Заговезни„. Посветен е на отиващата си зима и настъпваща пролет. Сред народа я наричат „честная”, „широкая”, което в превод на български език означава „богата”, а често казват и „весела”. „Масленица“ е стар обичай, запазил се още от езически времена.

Идеята на празника е да се покаже традиционната руска култура. Ще има чай, характерни ястия и блюда. Те ще бъдат съчетани с поетична вечер по стихове от руската класическа поезия. В рецитала ще се включат Мария Шандуркова, Величка Петрова, Демир Демирев и др.

Събитието ще се състои от 17:30 часа на 14 март в голямата читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Наред с просветната институция и руски клуб „Надежда“, организатори са читалище „Култура“ – Димитровград. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук