Румен Радев в родния Димитровград: Справедливостта минава през възмездие

Не може да има никакъв напредък в едно общество без справедливост. Справедливостта днес минава през възмездие. Ако не го постигнем, всички следващи управляващи ще имат примера, че могат да дойдат във властта, да я изконсумират за лична употреба и да си заминат ненаказани. Ще се борим, заяви в Димитровград кандидатът за президент на България Румен Радев, където пристигна с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова.

За мен е чест и удоволствие да бъда отново в родния Димитровград – градът на трудовите, на честните хора, градът на надеждата, заяви в началото Румен Радев, който заедно в Илияна Йотова, бяха посрещнати от пълен с хора площад.

Днес нашите опоненти не могат да простят, че България вече е друга, че България си връща държавата, благодарение не само на нас, а на всички смели хора, които казаха „не“ на беззаконието, на корупцията. Така пожелаха и нашите сънародници зад граница, защото няма по-естествено да искат да раждат и да имат бъдеще тук. Затова подкрепихме протеста. Нашите опоненти днес не могат да бъдат лицето на промяната и обединители. Обединителят се припознава от народа. Гласувайте, не се страхувайте! В тази битка бяхме и сме с вас. През последните пет години изпълнихме обещанието си да върнем авторитета на президента и вицепрезидента. Останаха последните дни от кампанията. Ще ги извървим отново заедно и ще спечелим на първи тур, убедена е Илияна Йотова.

С ваша подкрепа проправихме пътя към една нова България – на свободните хора, на достойнството и напредъка. Вашата подкрепа беше с нас, когато ни беше трудно и президентската институция беше под обсада, всеки ден, но остана единствена непревзета. Ние не само устояхме, но превърнахме тази институция  в стълб на държавността. Бяхме с вас по площадите, когато отправихте недоволство и надежда за друга България. Обединихме се за общи каузи, за което ви благодаря, коментира Румен Радев.

Пътят към промяната няма да бъде бърз и лесен. Той изисква действащ парламент с демократично мнозинство и се радвам, че партиите на промяната са заедно с нас, защото само с обединени усилия можем да постигнем успех и искането за реформа на порочния модел, завещан от предишните управляващи и техните явни и скрити съюзници. Целта е най-сетне българският парламент да застане зад българския народ и да предприеме отдавна чаканите реформи и най-сетне ефективно да контролира изпълнителната власт, а не да работи за тясно партийни лични интереси и чекмеджета, посочи Радев.

Убеден съм, че на 14 ноември българите ще покажат, че времето на шайката е приключило, че няма да търпят повече да ги лъжат, крадат и унижават. Не вярвайте, когато ви кажат, че президентските избори не са важни. В тази ситуация България има нужда от силна и независима президентска институция, която не се кланя на силните на деня, а някои приеха да се кандидатират с поклон на тези, които окрадаха България. Зависи от нас да проправим пътя към модерна и преуспяваща България, в която трудовите хора получават справедливи възнаграждения, възрастните хора водят достоен живот и най-важното – децата да разгръщат своя талант в България. Това искаме да постигнем заедно с вас. За тези пет години не отстъпихме нито веднъж. Няма да ви предадем, с вас сме, категоричен бе Румен Радев.

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова може да подкрепите с с номер 6 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук