Ротация: 50% от паралелките в училищата в Хасково, Маджарово и Димитровград минават онлайн

Срокът е 2 седмици или до промяна на противоепидемичните указания

От утре /29.10.2021 г./ се преустановяват присъствените учебни занятия на 50% от паралелките във всички училища на територията на общините Хасково, Маджарово и Димитровград, съобщиха от Областна администрация.

Това се налага, тъй като 14-дневната заболяемост в тези общини премина 500 на 100 000 население. Към днешна дата в община Димитровград тя е 538,88, в община Хасково – 513.20 и в община Маджарово – 592.59. От Регионалното управление на образованието в Хасково изпратиха доклад до МОН.

Обучението ще става по график на ротационен принцип, като 50% от паралелките ще водят присъствени занятия, а останалите ще се обучават от разстояние в електронна среда. Срокът е 2 седмици или до промяна от Министерството на здравеопазването на противоепидемичните указания, касаещи училищата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук