Рождество Богородично – дар на света

контакти

Рождество на Пресвета Богородица почита църквата на 8 септември, когато е и Денят на Хасково.

Това е един от трите големи празника в източноправославния календар, посветени на Богородица, също е и сред 12-те най-големи религиозни празници.

На днешния ден се ражда Божията Майка, дар на света. Тя е избрана, за да послужи за изпълнение на Божия план – раждането на Христос и спасението на човечеството от греха. Наричана е стълба, която съединява земята с небето, мост за спасението, трапеза на духовните блага, цвят на нетлението, врата, през която е минал Иисус Христос. Когато тя се ражда, духовният мрак на тогавашното време започва да се разпръсква.

Нека прочее почитаме Пресвета Богородица, да я търсим като наша ходатайка и застъпница. Тя дава утеха при всяка скръб, дава надежда на обезнадеждените, напълно ни разбира и помага, споделят от Българската православна църква.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук