Рожденикът Борисов: Правителство с първия мандат или избори

контакти

Съставянето на правителство с първия мандат е единствено възможен вариант. Не се ли състави, експеримент с втория, третия мандат няма да се повтаря повече. Другият изход е избори наесен, заяви на брифинг лидерът на спечелилата изборите 2 в 1 партия ГЕРБ Бойко Борисов, който е рожденик днес.

Той обясни, че ще излъчи преговорен екип, в който ще участват Теменужка Петкова, Рая Назарян, Деница Сачева. Мария Габриел няма да е част от него, тъй като, по думите му, има други ангажименти, но се включва във вътрешните разговори. Ще бъдат поканени лидерите на всички партии, като темите са две – правителство и парламент.

Борисов представи следната формула за първия мандат – експертен кабинет, с премиер от ГЕРБ, включително външен министър и министър на отбраната.

Това е нашето решение като партия. Готови сме на диалог и компромиси. Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, заяви Бойко Борисов и подчерта, че няма да се кандидатира за поста.

Единственият шанс да има правителство е всеки да надмогне егото си. Да се направи експертен кабинет, с премиер от ГЕРБ, с външен министър и на отбраната. И ако може с отговорните политици да влезем в диалог, да се намерят най-добри експерти, посочи Борисов.

Няма как да обясня за трети път на ГЕРБ, че категорично ще спечелят изборите, а ще слагаме премиер от други партии, категоричен бе Бойко Борисов. Време е за държавници, не за самохвалство, егоцентризъм и противоборство между институциите, обясни в началото на изявлението си лидерът на ГЕРБ.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук