Родители се оплакват от тормоз над децата им в ОУ „Ал. Константинов“

Родители сигнализираха за агресивен второкласник в димитровградското училище „Алеко Константинов“. Семействата на две деца разказаха пред школото днес, че момчетата били тормозени и пострадали, след нападения от съученика им.

Майката на едното – Дима Митева, сподели за скорошен случай. Синът ни е бил причакан до тоалетната, съборен, душен и удрян. Друго дете се е опитало да ги разтърве, но е било ударено в корема, след което извикало учителя, обясни Дима Митева.

Синини около коляното

Майка съм на близнаци, които са в същия клас. Едно от децата ми е било съборено от агресивния си съученик, който скачал върху коленете му и го ритал в главата. Беше го срам да сподели, но разбрахме от думи на братчето му, обясни Валентина Тенчева.

Майките са убедени, че засегнати са били и други деца, но родителите не знаят какво да правят в такива ситуации. Междувременно, подали жалби, включително и колективна, в която в рамките на два часа събрали 10 подписа.

Според тях, мерките са крайно неефективни и настояват за законови промени. Не искаме да заклеймяваме детето. Не настояваме то да бъде местено в друга паралелка или училище, защото така ще изместим проблема на друго място. Трябва специалисти да работят с него, категорични са родителите, които са се обръщали към Регионалното управление на образованието, Детска педагогическа стая, отдел Закрила на детето, училищното ръководство. Валентина Тенчева допълни, че първоначално не е разговаряла с родителите на проблемния ученик. Впоследствие потърсила майка му, но не била доволна от отговорите, като обясни, че се получил йо-йо ефект.

След като разбрахме, че има различни инциденти, извикахме родителите, разговаряхме и ги насочихме какви действия да предприемат, каза директорът на училището Дорина Желязкова. Тя обясни, че детето е било спряно от занималня, последвала е и забележка от класния ръководител…

След консултации с педагогическия съвет, психолог, родители и класен ръководители – имаше резултат. Нямаше агресия в училище, поне като сигнали. Родителите приемат всяко наше решение и напълно съдействат. Второкласникът има много добри оценки, интелигентно и умно дете е и разбира, че не бива да прави така. Явно през занималнята, когато децата са малко по-свободни, както и през междучасията, са се появявали конфликти, каза педагогическият съветник Димитър Димитров. Той обясни принципно, че следващи мерки са местене в друг клас, предупреждение за местене в друго училище и следваща – изпълнение на тази мярка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук