РОДИТЕЛИ СЕ ВКЛЮЧИХА В НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРЕД ОБЩИНАТА

майчинство и детски надбавки
контакти

Родители от Димитровград се включиха в националния протест за увеличаване на майчинството и детските надбавки. Акцията е организирана по Фейсбук и бе насрочена за 12 часа днес пред общините на всички градове.

Исканията им са право на месечни помощи да получават всички деца, без изисквания за доход. Настояват за увеличение на майчинството през втората година от 240 на 310 лв., колкото става и минималната работа  заплата от 1 януари.

Техните желания включват също данъчни облекчения за семейства с деца под 18 г., промени в Кодекса на труда, които да дават повече права на работещите майки с деца под 8 г., гъвкаво работно време,  намален и половин работен ден.

Геновева Попова, майка на малката Христиана, се жалва, че надхвърля дохода на член от семейство с 15 лв. и няма право да вземе детски надбавки. Нейният брат, който има едно дете, надхвърля с 3 стотинки и пак е извън графата.

Протестът подкрепиха членовете на Общинския съвет на БСП – Димитровград. Те застанаха зад исканията на майките и изразиха загрижеността си към младите семейства, които имат деца или планират да създадат поколение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук