РОДИТЕЛИ И ДЕЦА НА ТАЛАЗИ КЪМ ПАЗАРА ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

контакти

Pazar-last

Родители и деца на талази поемат към Неделен пазар в Димитровград, в подготовка за първия учебен ден. Оттам те купуват обувки, облекла и ученически пособия за началото на учебната година.

Още от миналата седмица търсенето за 15 септември започна да се повишава. Така ще бъде до края на месеца и в началото на следващия, защото не само ученици, но и много Peralnia-lastстуденти ще се подготвят за школо, коментираха търговци.

Според продавачите, септември се оказва най-силния на пазара. По-силен дори от пролетните месеци. Така е, защото много родители съчетават покупките за деца си, за да напазаруват и за себе си.

Тържището изобилства от стока и избор на модели. Доволни сме, защото каквото търсим, се намира. Идват много хора, което кара търговците да зареждат постоянно нови неща. Има качествени и не чак толкова облекла. Трябва да се обикаля повече. Както се прави на пазар, споделиха клиенти на Неделния.

Годините са трудни. Хората търсят хем да не е много скъпо, хем да има качество. Тържището в Димитровград отговаря на това условие. Обувки и маратонки вървят, обичайно, от 20 до 30 лв. Има и по-скъпи, в зависимост от материал, модел… Ризи и блузи се намират за 15-18 лв., дънки и панталони – от 25 до 35 лв.ranici-1

Раниците са друг задължителен артикул за учениците. В общия случай те се харчат за 10-15 лв. Мода за най-малките са раници с 3Д изображения на анимационни герои. Останалите са по-традиционни, различаващи се с прегради и начини на носене. На няколко места има и ученически пособия като тетрадки, химикали, тефтери… И тях може да си осигурите по време на разходката из пазара, за да си спестите специалното ходене до книжарница.

Макар още времето да е топло, якета също вече могат да се купят. Те се продават на цени от 30 до 80 лв. В магазините струват много повече, убедени са търговци.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук