РИОСВ пак иска да спира горивната инсталация на ТЕЦ-а. Оттам: Мярката е лишена от смисъл

контакти

Ново уведомление за спиране на горивната инсталация е пристигнало днес в ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград от РИОСВ – Хасково. То е за налагане на принудителна административна мярка (ПАМ), чрез спиране на горивната инсталация.

Същевременно, от Централата са изпратили писмо до Екоинспекцията, че  производствената дейност е прекъсната на 10 септември за 48 часа, след разпореждане от Електроенергиен системен оператор /ЕСО/.

Независимо от това, „ТЕЦ Марица 3“ АД е социално отговорно дружество, поради което дейността на Горивната инсталация и в частност котел ОР 380в., няма да бъде активиран за производство на електроенергия, до пълното изясняване на обстоятелствата, наложили временното прекъсване на производствената дейност. В тази връзка налагането на принудителна административна мярка, чрез принудително извеждане от експлоатация и пломбиране на Котел ОР 380в, би било мярка, лишена от смисъл. За бъдещо активиране на Горивната инсталация органите ще бъдат своевременно уведомени, така както е предвидено в Комплексното разрешително, коментират от Централата в Димитровград. И допълват, че към момента производствената дейност на „ТЕЦ Марица 3“ АД е съобразена изцяло с енергийното и екологично законодателство и в частност с издаденото Комплексно разрешително.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук