РИБОЛОВЪТ ЗАБРАНЕН! ВИЖТЕ СПИСЪКА С РАЗРЕШЕНИТЕ ЯЗОВИРИ

newbeautyОт днес влиза в сила забраната за улов на риба, съобщава Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Тя започва от 15 април и ще продължи до края на май, като се отнася до улова на риба и други водни организми през пролетно-летния размножителен период на видовете във водите на Черно море, Дунав и вътрешните водни обекти, уточняват от Агенцията.

Все пак, независимо от забраната, практиката е да се оставят по няколко разрешени водоема, за отделните области. На тях запалените риболовци могат да продължат да практикуват хобито си. За област Хасково това са язовирите: „Крепост“ – Димитровград, „Орешец“ – Харманли, „Левка“ /новият/ – Свиленград. За останалите области на страната – вижте тук.

Риболов може да се осъществява и на платените водоеми, освен на разрешените, по време на забраната. Независимо дали платен, или разрешен обаче, риболовците трябва да имат заверен риболовен билет, подчерта Христомир Копчев, началник на отдел „Рибарство и контрол – Южна България“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук