Рибар спаси носещо се по океана бебе

Рибарят Гъс Хът се превърна в истински герой, след като спаси 18-месечно бебе от открити води край плажа Матата, Нова Зеландия. Невероятната случка, която е можела да има фатален край става на 26 октомври сутринта, когато Гъс  излиза с лодката си за ранен риболов. Тогава вниманието му е привлечено от нещо необичайно, което плува в морето, пише vesti.bg.

„Реших да приближа и го хванах за ръката. Дори тогава мислех, че е кукла. Лицето му беше като от порцелан, а късата му коса беше мокра. Внезапно проплака и тогава си казах: О, Боже! Това е бебе! И е живо!“

Било е въпрос на късмет, че Хът е бил наблизо за да спаси 18-месечното бебе, което е изпълзяло от палатката на родителите си, които са отседнали в къмпинг, който се е намирал наблизо.

Рибарят обяснява, че тази сутрин направил непредвидено отклонение от традиционния си маршрут и решил да излезе в открити води с около 100 метра на ляво от обичайното.  „Ако бях закъснял с минута, нямаше да го видя… Това дете е голям късметлия.“

Малачи Рийв – малкият беглец е бил откаран в болница, тъй като имало съмнения, че е измръзнал във водите на океана. След преглед от медиците става ясно, че детето не е пострадало, а най-стресирани са били родителите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук