РЗИ в готовност да разкрие още пунктове за ваксинация на деца

Осигуряват 1000 дози. Записаните за ваксинация в първия пункт – 4

Налична е вече ваксината срещу Covid 19 за деца. Тя е получена в пункта, където ще се извършват имунизации, в МБАЛ – Хасково. При заявено желание от родители, имаме готовност да разкрием и други пунктове, заяви на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Соня Димитрова.

Имаме разпределени 1000 дози, от които сме взели част. Флаконът за детската ваксина е от 10 дози. Това означава, че 10 деца трябва да са записани за определен ден, за да не се налага да унищожаваме останалите дози. Затова родителите, след като направят заявка и оставят телефони за обратна връзка, ще бъдат търсени на по-късен етап, обясни д-р Снежана Иванова, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Хасково.

Тя поясни още, че 4 са записаните деца към момента. Педиатърът д-р Николай Николов, пък, подчерта, че ваксините са достатъчно добре изпитани и препоръчва с тях да се ваксинират деца, тъй като при тях се наблюдават късни усложнения. Той каза още, че ще бъдат технически уредени нещата съвместно с личните лекари, за да могат децата да отсъстват от училище в определен период покрай ваксинацията.

Имунизацията срещу COVID 19 на деца, на възраст от 5 до 11 години, ще се извършва във временен пункт в МБАЛ – Хасково, във вторник и четвъртък от  9 до 11 часа, съобщиха в началото на седмицата от РЗИ. Пунктът се намира на адрес: гр. Хасково, бул. „Съединение: №49, бивша клинична лаборатория.

При изявено желание за имунизация, родители/настойници на деца, трябва да изискат от личния лекар на детето становище за здравословното му състояние. Ще се използва ваксината Сomirnaty на (BioNTech/Pfizer). Телефон за връзка и записване: 0882 988 170, 0882 983 206.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук