Решиха да сменят водопровода покрай Бабин пазар

Текат подготвителни дейности по тържището. До Нова година връщат търговците

контакти

Решение да бъде сменен водопроводът, преминаващ по уличката покрай Бабин пазар в Димитровград, където започна ремонт, бе взето днес. На място пристигнаха кметът Иво Димов и управителят на ВиК инж. Петко Ангелов, за да обсъдят ситуацията.

Водопроводът ще се подменя със специална машина, тип „къртица“. Тя ще копае на две или три места, след което тръбата се вкарва и издърпва. По-добре да го направим сега, отколкото след време, като асфалтираме, да се наложи да разбиваме, коментира кметът Иво Димов.

Според него, няма да се наложи дофинансиране. Припомняме, че в края на миналата година правителството отпусна целеви 1,52 млн. лева ремонт и модернизиране на зеленчуковото тържище.

Към момента изчистваме подробностите по проекта, който е инженеринг, но като концепция са изчистени нещата. Нормално е да излизат такива, които няма как да се предвидят. Смятам, че ще спазим сроковете. Трябва до Нова година пазарът да е пред завършване и да започнем да връщаме хората преди да падне снегът, допълни градоначалникът. Търговците, както се знае, са изместени на улицата покрай китайския магазин, бивш хипермаркет „Билла“.

Към момента на мястото на досегашния Бабин пазар текат подготвителни дейности, почиства се конструкцията, покрай фундаментите, се правят изкопни работи, обясни накратко главният инженер. Същевременно, стана ясно, че покривът няма да се сваля, ще остане на тази височина и ще се монтира висящ таван… Подготвя се и място за паркинг, който ще бъде на бившата спортна площадка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук