РЕШЕНО: РУШКАТ ЖП НАДЛЕЗА ПРЕЗ АПРИЛ. ПРОЕКТИТЕ СЪВПАДАТ ПО ВРЕМЕ

контакти

Рушкането на жп надлеза, около който ще се изгради ново кръгово, ще започне в началото на април. Това е станало ясно на среща между изпълнителите и общината, които дори са поискали това да стане от 1 март. Преди няколко седмици бе казано, че събарянето на съоръжението ще започне май или юни. Опасенията са обаче, че ако се стигне дотам, изпълнителят „Терна“ може да не успее да се справи навреме и да настъпи следващата зима. От друга страна обаче, това ще доведе до съвпадане на ремонтите по двата проекта – по Десен бряг и за кръговото около Водната кула.

По т. нар. Воден проект се работи на четири места – до химическата гимназия, по бул. „Стефан Стамболов“, по ул. „Хан Аспарух“ и по бул. „Христо Ботев“. Частта от бул. „Димитър Благоев“ до кръговото трябва да бъде готова до 30 март, а по бул. „Стефан Стамболов“ – до края на февруари. По план върви изпълнението на проекта и до жп линиите.

По време на ремонтите трафикът трябва да бъде изместен по околовръстното на Южната дъга. Ще се влиза през детелината на „Неохим“, в посока кръговото на ОМВ. Тук обаче периметърът около кръговото, което няма да бъде затваряно, ще започне след 30 март, когато ще бъде събарян и надлезът. Проблем ще има най-вече през пазарните дни. Идеята е целият трафик да бъде изместен по околовръстното на Южната дъга в петък, събота и неделя – да се преминава през кв. „Изток“ и бул. „Стефан Стамболов“.

Друг голям проблем се очертава в периода 1-30 април, когато ремонтите ще съвпаднат, както стана ясно. Накрая на месец ще бъде затворен бул. „Димитър Благоев“, от кръговото до ул. „Васил Петлешков“. Допълнително двете отсечки – в източна и западна посока от Водната кула – т. нар. тангенти, няма да функционират.

Уверението е, че трафикът ще бъде възстановен най-късно до ноември тази година. 

[box_info]Гръцки маслини и зехтин на едро от АНТЕК ГРУП: 0988/900 829. Вижте тук.[/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук