Решават продажбата на ВиК – Димитровград за 552 000 лева. Купувач ВиК – Хасково

Общо събрание на съдружниците във ВиК -Димитровград, в което Община Димитровград е съдружник, ще се проведе на 30 юли, става ясно от получена в Общинския съвет покана за участие. ВиК – Димитровград е със съвместна собственост на държавата и общината, като 51% от дяловете на дружеството са държавни.

Четири са точките в дневния ред на събранието. Първата е за вземане на решение за продажба на цялото търговско предприятие на   ВиК – Димитровград на ВиК – Хасково по реда на чл.15 от Търговския закон. Цената е 552 000 лева, според определената пазарна стойност на цялото предприятие от независим лицензиран оценител. Това е във връзка с преминаване на дейността по предоставяне на ВиК услуги на територията на Община Димитровград от ВиК – Димитровград към ВиК – Хасково. Решението се отнася до допълнителни споразумения към договор, сключени между Асоциация по ВиК – Хасково и  ВиК – Хасково.

Следващата точка от дневния ред е за утвърждаване на проекта за договор, представен в Регионалното министерство, за продажбата на търговското предприятие и оправомощаване  на управителя на димитровградското ВиК да сключи договор за продажбата му. Стигне ли се дотам, управителят трябва да заяви вписване на продажбата на търговското предприятие в Търговския регистър. Последната точка е за приемане на годишния финансов отчет и годишния доклад за дейността на дружеството за 2020 г.

В Общото събрание, като представител на Община Димитровград в местното ВиК, ще участва Юлиян Семерджиев, който е и зам.-председател на ОбС. Местният парламент трябва да вземе решение как Семерджиев да гласува на събранието по четирите точки – за, против или въздържал се, посочва в докладната си председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева, която може да разгледате в 19-та точка тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук