Речните нива са високи и ще се повишават, предупреждава екоминистерството

Днес речните нива в Източнобеломорския басейн ще се понижават, но ще се задържат високи. Утре в резултат на валежи ще има краткотрайни повишения на речните нива в средните и долните части от водосбора на р. Тунджа, във водосборите на реките Сазлийка (приток на р. Марица), Върбица и Крумовица (притоци на р. Арда).

На 24 март водните нива в реките от басейна ще са без съществени изменения и ще се задържат високи. Повишения ще има в средните и долни течение на основните реки. На 25 март през деня, в резултат на снеготопене, незначителни повишения на речните нива ще има във водосбора на р. Тунджа, в средните и долните части от водосборите на реките Марица и Арда. Повишения на речните нива в средните и долни течения на р. Тунджа ще има и в периода 25-28 март, вследствие на снеготопене и валежи. Нови повишения на речните нива във основното течение на р. Марица след вливането на р. Сазлийка се очакват в периода 26-28 март, вследствие на снеготопене и валежи.

Информацията оповестиха от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/. Допълнителна такава, за други реки, както и наличните обеми в комплексни значими язовири, вижте тук.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук