РЕЦИТАТОРСИ КОНКУРС ЗА 3 МАРТ ПРАВИ „ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД“

Конкурс за рецитатори „Моята България“ организира коалиция „Да за Димитровград“. Той е в чест на Националния празник – 3 март.

Конкурсът е за индивидуални изпълнители на произведения от български автори. В него се допускат творби от раздела за възрожденска поезия. Инициативата цели съхраняване и популяризиране на българската поезия и българското национално самочувствие. Освен това, да стимулира интереса на все повече млади хора към българската поезия и автори, коментират организаторите.

Подготвен е Статут, определящ пет възрастови групи – 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас, от 18 до 25 години, над 25 години. При записване кандидатите представят три имена, възраст, телефон, име на произведението и автор. Всеки рецитатор получава до пет минути за изява. Той ще бъде оценяван от жури, което ще присъди първо, второ и трето място във всяка възрастова група. За най-добрите са предвидени награди. Според Статута, организаторите си запазват правата за снимане и излъчване на изявите.

Конкурсът ще се проведе на 28 февруари в конферентната зала на КДК в Димитровград, от 10:00 часа. За контакти и запитвания може да пишете на лични съобщения във Фейсбук страницата на Коалицията, както и на e-mail: [email protected].

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук