Рецидивист, oбвинен в блудство с две малки момичета, остава в ареста

контакти

Рецидивист на 34 години, обвинен в блудство с две малки момичета в Димитровград, остава в ареста. Окръжен съд – Хасково не уважи молбата за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“. Първото посегателство е осъществено в периода декември 2023 г. – 14 януари 2024 г. в Димитровград, срещу момиче на 5 години. Другото е от 24 декември 2023 г., срещу момиче на 7 години.

След задържането му стана ясно, че обвиняемият е многократно осъждан, характеризиран като изключително комбинативен, нагъл, агресивен и манипулативен, злоупотребявал с алкохол, проявявал незачитане на всякакви правила и норми…

От съда поясняват днес, че продължава да е налице наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Допълват още, че личностите му характеристични данни са в изключително отрицателна насока.

Подобни обстоятелства  не само не разколебават, но и затвърждават наличието на опасността същият както да се укрие от воденото спрямо него преследване, така и да извърши престъпление. Затова към настоящия момент адекватната и подходяща мярка за неотклонение по отношение на този обвиняем продължава да бъде „Задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук