РЕЦЕПТА ЗА СТОЛЕТИЕ: БЕЗ ЦИГАРИ, БЕЗ АЛКОХОЛ И РАБОТА КАТО ВОЛ

контакти

100-годишен юбилей празнува днес дядо Ангел Славков от димитровградското село Крум. Доживях толкова защото не пия, не пуша и съм работил като вол. Също така, през живота си човек трябва да избягва лъжата и да не краде, сподели бай Ангел.

Днес той много се вълнува заради дошлите да го поздравят гости. През останалото време разказва много повече неща, каза дъщеря му Мара Цветкова, на 81 години, която се грижи за него.

Пръв столетника поздрави председателят на Общинския съвет – Стефан Димитров. Той му подари книги за Димитровград и торта. Поздравления от името на кмета Иво Димов отправи заместникът му Яшо Минков, който подари икона. Към поздравите се включиха още кметицата на Крум Златка Тенева и самодейците от читалище „Просвета“, които поздравиха с песен дядото за юбилея.

Ангел Славков е роден на 2 февруари 1915 г. в гръцкото село Шапчи, сега град Сапис. На 5-годишна възраст е, когато родителите му се преселват в България, установявайки се в село Ботурче, Ивайловград. На Ботурче за известно време бил кмет. Служил в артилерийското поделение в Стара Загора, където преминава през офицерска школа. През годините се занимавал със земеделска работа. Работил като шлосер в кариерата в димитровградското село Ябълково, където се и пенсионирал.Столетникът има три деца, четири внука и три правнука.

Ban.saniraneПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук