РЕФОРМАТОРИТЕ ОТСТЪПИХА НА ДПС СЕКРЕТАРСКОТО МЯСТО В ОИК

„Реформаторски блок“ отстъпи секретарското място на ДПС в Общинска избирателна комисия /ОИК/ Димитровград. И двете формации поискаха техен представител да заеме мястото, по време на консултациите в понеделник.

Поискахме да имаме секретар на ОИК, защото Реформаторският блок постигна добри резултати на парламентарните избори. Високи бяха резултатите на изборите за Народно събрание и на местно ниво. Ако от ДПС не отстъпят, няма проблем, изрази позиция представителят на Блока Катя Панева. Поддържаме искането си, отвърна представителят на ДПС Недялка Марчева. Така, след консенсус, секретар на ОИК ще бъде Филиз Ахмед, от Движението.

Съставът на останалите представители на ОИК остана същия, както бе приет в понеделник. Председател ще е Димитър Гавазов от квотата на ГЕРБ, заместник-председател ще е  Михаил Георгиев, БСП. Новото е, че ГЕРБ и АБВ вписват двама резервни членове, които ще заместят избраните, при необходимост. За ГЕРБ това е Станимира Тодорова, за АБВ – Лора Вълчева-Добрева.

Предстои оформените документи да бъдат изпратени до Централната избирателна комисия. През следващата седмица ЦИК трябва да се произнесе по състава на ОИК. Последната ще заседава в малките помещения на зала „Гроссето“.

Почти сме осигурили условията за работа на ОИК, като консумативи и техника. След решението на ЦИК, членовете ще могат да започнат работа веднага, информира секретарят на Общината Венета Стоименова. Същевременно, преглеждат се помещенията, където ще бъдат Секционните избирателни комисии /СИК/, допълни кметът Иво Димов. Където се налага, ще се направят козметични ремонти, които ще приключат до месец.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук