РЕТРО: ДИМИТРОВГРАДЧАНИН С „ВАРТБУРГ” ВЗЕ КМЕТСКАТА КУПА В ХАСКОВО

Retro-Vlado-kupaДимитровградчанинът Владимир Йовчев взе Купата на кмета на традиционния ретропарад в Хасково.Призът му бе даден от градоначалника Георги Иванов заради личната отлична реставрация на „Вартбург 311”, модел 1961 г. Возилото Йовчев е обновявал детайл по детайл, на етапи, в продължение но близо 2,5 години. И, освен, че му е върнал вида като от магазин, с приятелска помощ е разкрасил вътрешните страни на двата капака. Особено живописна е творбата на багажния, символизираща германската машина  – летящи Месершмити, зад които се вижда заводът в Айзенахт, преди да стане „Вартбург”.

От 5-6 години ходя на ретроизложения с колата, печелил съм и други награди, но тази е най-ценна, защото е не просто за автомобила, а за реставрацията му и я получавам от ценител, призна след парада Владо.

Самият кмет също участва в парада с кабрио Ягуар от 60-те години, предизвикал завиден интерес. Купата на публиката обаче взе Кирил Николаев  с „Мерцедес 230S” от 1936 г., възстановен, според информацията, от Сусамските автомобилни заводи. Първо място напълно заслужено бе дадено на единствения в България „Сингер Воуг” от 1964 година.  Негов притежател е Иван Неделев от пловдивския ретроклуб.

25 бяха общо автомобилите, изложени на площад „Свобода”, макар не всички сред тях да бяха истински ретро. Имаше два мотоциклета MZ и военен джип ГАЗ от 1939 година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук