Ретро автомобили, част от международно рали, пристигат в Димитровград

Гражданите на Димитровград ще могат да се насладят на едни от най-атрактивните и скъпи ретро автомобили в България, на 12 май, петък, съобщават от Общината.

Колите са част от VII Международно рали за ретро и класически автомобили „Марица`2017“, което стартира от Пловдив. Във времето от 13:30 до 14:30 часа, любителите на подобен тип возила ще могат да разгледат ретро бижутата на паркинга от западната страна на Новата автогара в Димитровград. Най-старият автомобил е STUDEBAKER state president coupe от 1937г. HOT ROD, а „най-новият“ е TOYOTA MR2  произведена 1986 г. Сред състезателите е и димитровградчанинът Петко Вълканов с уникален CITROEN CD 21 от 1970 г.

Международното рали преминава през територията на три държави България – Турция – Гърция и се провежда в рамките на три дни – от 12 до 14 май 2017 г., с дължина на трасето 393 км. Ралито се организира от Пловдивски клуб РЕТРО. Първото му издание е през 2011г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук