Ремонт на общински път край Димитровград дофинансира МРРБ

Регионалното министерство и общини подписват споразумения за 95 проекта

контакти

Министерството на регионалното развитие и благоустройството започна подписването на последните споразумения за дофинансиране на 95 инфраструктурни обекта – общински пътища, улична мрежа и ВиК инфраструктура. За довършване на изпълнението им местните власти ще получат приблизително 200 млн. лв.

Обектите са част от Списъка на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти, който беше одобрен за целево финансиране с Решение № 711/2022 г. на Министерския съвет. През 2022 г. за тях авансово бяха осигурени първите 50% от общата стойност на проектите, което даде възможност за стартиране на строително-монтажните работи. Предоставянето на остатъка от необходимия финансов ресурс за довършването им беше заложено в средата на настоящата година в бюджета на МРРБ за 2023 г. През септември тази година започна подписването на допълнителни споразумения с част от общините за получаване на остатъчните 50% от средства за успешната реализация на проектите. В момента тече последният етап от подписването на споразуменията и с останалите общини. С приключването на процеса до дни всички общински обекти от одобрения от Министерския съвет списък получават 100% от планираното финансиране.

Реализирането на проектите ще осигури по-добри условия за живот на гражданите в десетки населени места. Един от тях е Основен ремонт на общински път HKV1001/I-5 Бял извор-Димитровград/Радиево-Голямо Асеново-Малко Асеново/, от км 0+000 до км 6+300, община Димитровград, за който се отпускат допълнителни 2 274 045.

Преди около година подробности за подготвяния ремонт даде кметът на Димитровград Иво Димов, който към онзи момент обясни, че бе одобрена половината от сумата. Така, след осигуряването и на останалата половина, ще се даде възможност за завършване на ремонта.

Останалите обекти, за които през декември 2023 г. се подписват допълнителни споразумения, може да видите на страницата на МРРБ.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук