РЕМОНТЪТ ПО ЖП ТРАСЕТО НЕ СПИРА ПРЕСИЧАЩИТЕ ХОРА

контакти

Въпреки ремонтните работи и загражденията, граждани минават нерегламентирано през района на жп гара Димитровград, алармират оттам. Не ги спират изкопите, смятат, че така е по-пряко. Освен на влакове, могат да се натъкнат на много други опасности. Все пак това е строителна площадка. Има осигурен за целта подлез. Той се отнася, както за пътниците, така и за останалите граждани, допълват оттам. Някои дори се хващали на бас по случая. Едните казвали, че и при пълното завършване на линията хората пак ще намерят начин да пресичат през коловозите. Другите поддържали противоположното мнение.

Проблемът не е от вчера. През различните периоди, преди и след строителството, хората си минават отвсякъде – от района на пазара, от гарата и след нея. Предстои изграждане на две пасарелки в района на Неделното тържище и „Лидл“, обяви преди време на пресконференция кметът Иво Димов. Планирано е също изграждане на подлез на мястото на непостороеното още кръгово около Водната кула. Кога ще стане всичко това, засега остава неясно.

В момента фирмата изпълнител на обекта „Терна“ работи по коловозите от 1-ви до 5-ти. По останалите – до 8-ми, се движат влаковете – пътнически и товарни. По тях се поемат идващите и заминаващи тренове. След приключване на дейностите по посочените коловози, работата ще се прехвърли на другите. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук