Ремонтът на занемарена площадка, на метри от алея „България“ в Димитровград, започва напролет

Ремонтът на занемарената от години площадка, намираща се на метри от централната пешеходна алея „България“ в Димитровград, зад блок №1, ще започне напролет. Такова уверение бе дадено на днешната пресконференция, при представянето на проекта за превенция на наводненията, между Димитровград и турския Узункюпрю.

Двете Общини си партнират и по проекта за посочената площадка, като паралелно, в Узункюпрю ще бъде подобрен съществуващ парк. Общата стойност е 490 314 евро, разпределени между партньорите. В основата му е да бъде даден тласък на устойчивия туризъм.

Преди седмица екипът бе на посещение в Узункюпрю, за да дадем старт на проекта. В момента тече процедура за избор на изпълнител и скоро предстои да бъде подписан договор. През март може да започне работата по изграждането на междублоковото пространство, за да придобие то приветлив вид, обясни кметът Иво Димов. Той подчерта, че в годините назад Димитровград и Узункюпрю имат много добри партньорски отношения, откроявайки и реализирания вече проект Автоматична наблюдателна кула за откриване на горски пожари.

На по-ранен етап бе уточнено, че на площадката зад блока на алея „България“ №1 ще бъдат обособени нова паважна алейна мрежа, детска площадка, площадка за стрийт фитнес, нова декоративна растителност и др.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук