Ремонтират терасата на бившия Търговски дом в Димитровград

Ремонт на терасата на бившия Търговски дом в Димитровград започна тези дни, за да бъдат отстранени течове, които засягат помещенията под нея. Има и подпухнали от влагата плочи, които могат да паднат или са падали на тротоара…

За да се избегнат инциденти, още в началото на юли месец миналата година бе сложено предпазно скеле като проход за преминаващите. След това бе предвидено обследване на фасадата за опасни елементи.

Крещяща необходимост имаше да се оправи терасата, тъй като от година на година ставаше все по-зле, коментира кметът на Димитровград Иво Димов.

За ремонта са заложени 190 хил. лева общински средства. Дата за завършването му не се посочва, но уверението е, че до зимата трябва да е приключил.

Идейният проект, отпреди няколко години

Иначе, за бившия Търговски дом Община Димитровград от няколко години има изготвен проект за реконструкция и обновление на втория и следващите етажи, който беше за около 7 млн. лева, но трябва да се намери финансиране, за да се реализира.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук