РЕМОНТИРАТ ПУКНАТИНИ НА БАСЕЙНА, ПЛУВНОТО ЛЯТО – ОТ ЮНИ

Ремонт на басейна на комплекс „Раковски“ в Димитровград ще стартира в следващите дни. Той ще бъде козметичен, свързан със запълване на пукнатини по съоръжението и последващо боядисване. Предстои подмяна на счупени плочки, почистване, косене, съобщи Георги Йорданов, организатор Спортни дейности.

Басейнът отваря на 1 юни, по предварителен план, когато ще стартира и плувното лято, но е възможно да има корекции началната дата. Дни преди това ще се направи преглед на съоръженията, след което той ще бъде напълнен. През 2013 г. на него бе монтирана пречиствателна инсталация. Тя пречиства водата, което позволява басейнът да се изпразва по-рядко, което задържа водата по-топла.

Йорданов не уточни дали ще има промяна на таксите или ще останат същите. През миналата година за деца до 7 години бе безплатно, за деца от 7 до 18 години – 1 лев, над 18 годишна възраст – 3 лв.

Междувременно, на няколко метра от комплекса се прави отводнителен канал. Той трябва да извежда водата, при обилни валежи.

office7Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Изглежда по-подходящ за рибарник, да вземат да го зарибят най-добре

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук