Рекорд по посещаемост на празника „Здравей, лято“ край Каснаково

Всички рекорди по посещаемост разби празникът „Здравей, лято!”, в осмата поред година от провеждането си, отчитат организаторите от „Да за Димитровград“. Той е финансиран от общинските съветници на коалицията, с председател Стефан Димитров.

Събитието се превърна в традиция и всяка година събира все повече хора. Повече от 1000 души посетиха на 2 юни празника и изпълниха до максимум местността „Светилище на нимфите и Афродита” край село Каснаково. От тях, само децата бяха над 600. Гости на събитието бяха малчугани, тийнейджъри, родители, баби и дядовци от общините Димитровград, Хасково, Харманли, Стара Загора и дори от Пловдив.

Цветни балони в бяло, зелено и червено посрещаха посетителите на празника. Мики Маус и Мини Маус бяха атракциите, с които почти всички деца, а и възрастни, пожелаха да се снимат. За по-малките бяха осигурили безплатни забавления – батут и надуваем замък. Всички малчугани имаха възможност да творят в ателиетата по изобразително изкуство, дърворезба, керамика, грънчарство, изработка на гривни, на 3D картички и кукли. Някои дори се научиха как да плъстят вълна със самодейците от каснаковското читалище „Искра – 1926”.

Писателите Райчин Генов и Ивайло Кючуков, които представиха книгите си „Разкажи ми за Ботев“ и „Разкажи ми за Левски“, също събраха завидна аудитория. Спортните състезания също привлякоха голяма част от посетителите. А отборите, които победиха в различите надпревари, получиха и вкусни награди.

Десетки деца се наслаждаваха на кукления театър „Макс и Мориц”, участваха в програмата със стихотворения, песни и танци и дори сценки. А танцьорите от „Звездица” провокираха оформянето на голямо българско хоро, което се изви по средата на поляната. За децата бяха осигурени безплатни сандвичи, вода и сладолед. Точно в 12.00 ч. всички почетоха паметта на Ботев с минута мълчание…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук