РЕКОРДНО ТОПЛА, СТУДЕНА, ДЪЖДОВНА И СНЕЖНА СЕДМИЦА

Много необичайна, от гледна точка на времето, е втората седмица на първия месец. Ще кажеш, че не е януари, ами март месец, характерен с резките си метеорологични промени.

В понеделник, на 11 януари, в област Хасково температурата достигна близо 15 градуса, но температурен рекорд не бе отчетен. Такъв имаше във вторник, когато живакът скочи до 16,2 градуса, като рекордът преди това, за 12 януари, бе 16 градуса, измерен през 1936 г. Валя и дъжд, който в сряда вече спря, но температурите тръгнаха надолу. Въпреки това, те ще достигнат до 13 градуса. В четвъртък застудяването продължава. Максималните температури няма да надхвърлят 7-8 градуса. Така ще бъде и в петък, когато са възможни валежи от дъжд. Същинското застудяване започва от уикенда. В събота максималните температури ще бъдат до 3 градуса, а в неделя ще бъдат под нулата, когато ще завали и сняг. Очаква ни мразовито начало на следващата седмица.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук