Рекордно ниска безработица е отчетена през юни

Продължава да липсва информация за отделните общини

контакти

Рекордно ниска безработица отчита през юни Агенцията по заетостта, съобщават оттам. Тенденцията за намаляване на регистрираната безработица в страната продължава и през юни, като през месеца равнището й се установява на 5.7%. Административната статистка на Агенцията отчита понижение от 0.4 процентни пункта спрямо май 2018 г. и от 1.1 процентни пункта на годишна база.

Регистрираните безработни в края на месеца са общо 188 576. Числеността им се свива с 5.9% спрямо предходния месец и с 15.9% спрямо година по-рано. Новорегистрираните лица през юни са 21 898. От тях 1 704 са били неактивни, т.е. не са били нито заети, нито учащи, и не са търсили работа. От началото на годината служителите от бюрата по труда са активирали 31 903 лица, като е приложен целия инструментариум за активиране на Агенцията по заетостта: трудови борси, срещи и презентации със завършващите образование, организирани от кариерните центрове, дейности на младежки, ромски, трудови медиатори и др., се казва в съобщението.

Към края на май месец равнището на безработица в област Хасково е 6,6%, според данните на Агенцията по заетостта, поместени в месечния й бюлетин. Към днешна дата, справки за юни месец още не е публикувана. Прави обаче впечатление, че продължава да липсва информация за отделните общини. Точно преди година писахме за същия проблем, когато се опитахме да разберем каква е безработицата в Димитровград, например… Такава информация, за отделните общини, продължава да не се публикува.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук