Рекордно количество сребро откриха в гредата на задните гуми на автобус

Рекордните за тази година близо 30 кг контрабандни сребърни изделия заловиха митничари при проверка на автобус на Капитан Андреево. Те са открити в два специално изградени тайника в гредата на задните гуми, съобщават от Агенция Митници.

Превозното средство с чужда регистрация пристига на пункта на 19 ноември, на път от Турция през България за Сърбия. В двата тайника са открити 19 картонени кутии, пълни с изделия от бял метал – 1000 пръстена, 234 медальона, 68 колиета, 572 синджира, 606 гривни, 386 чифта обици. Според експертизата на вещото лице, откритите изделия са сребърни – проба 925, с общо тегло 29.218 кг на стойност 175 308 лева.

Контрабандно пренасяните сребърни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Стюардът в автобуса – сръбски гражданин на 46 години, е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо същия е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана за напускане на страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

От началото на годината до момента на Капитан Андреево са задържани над 131 кг изделия от благородни метали, поясняват от Агенция Митници.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук