РЕЗНАХА САЙТОВЕ ПИРАТСКИ ТИРАЖИРАЛИ МУЗИКА НА „ПАЙНЕР”

контакти

Служители на сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” в ГДБОП проведоха операция за пресичане на незаконно използване на музикални произведения. Спрени са сайтове, разпространяващи без съгласието на правоносителя, авторски продукти, съобщават от пресцентъра на МВР. Като такива оттам посочват payner-music.ovo.bg, studio-payner.ovo.bg и radio1universal.ovo.bg.

До операцията се стигнало след получен сигнал. В хода на разследването са установени собственикът и администраторът на сайтовете, чрез които се предоставял достъп на неограничен брой потребители до най-новите произведения от каталога на музикална компания. По този начин са нанесени щети на българската музикална индустрия и българските творци.

Преустановен е достъпът до сайтовете, уведомена е прокуратурата.
Операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на  интелектуалната собственост” за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет, обясняват от пресцентъра.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук