Режим „гоблин“ след пандемията

Речникът на „Оксфорд“ обяви своята дума на годината и това е по-скоро израз – goblin mode – режим „гоблин“. Изборът е направен след онлайн гласуване сред англоговорящи, които са можели да посочат три думи. На следващите две места са metaverse – метавселена и #IStandWith – #„Аз съм с“.

93% са гласували за goblin mode. Терминът описва поведение, което представлява модел, отхвърлящ обществените норми и очаквания, отнасящ се до повече мързелуване, „да се изключиш“, за да се пребориш със стреса…

„Гоблински режим“ или „Преминавам в гоблински режим“ се използва като послание още от 2009 г. в англоезичния свят. Популярност обаче придобива след отмяната на ограниченията, въведени покрай пандемията от COVID-19. Според различни мнения, светът ще е подвластен на goblin mode докато не се установи трайно т. нар. „ново нормално“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук