Режат мезетата, наливат бирата. Първи празник на пуската в Ябълково

Скоро, в Ябълково ще режат мезетата, ще наливат студено пиво и други, по-сериозни, питиета. В димитровградското село, за първи път, ще се проведе атрактивния Празник на пуската и студената бира. Вече са ясни и датата и часът – 10 юни, от 18:30. Организатор на нетрадиционното събитие е читалище „Христо Ботев – 1871“.

Селото ни е известно със своя уникален деликатес в цялата страна, а и зад граница. Само и единствено тук, благодарение на подходящия климат, пуската става най-вкусна и добра, коментират организаторите. Времето за нейното съзряване и консумация трае няколко месеца.

С празника, идеята на организаторите е да съхранят автентичната битност и традиции, както и да популяризират продукта сред обществеността. Очаква се, при провеждането му, да има конкурс, изложение на местни майстори и програма на самодейни колективи.

Рецептата за ябълковската пуска – вижте тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук