Режат лентата на обновения парк „Марица“

контакти

Церемония „Рязане на лента” на обновения парк „Марица“ в Димитровград ще се състои на 19 декември. Преди това ще се състои и заключителна пресконференция за реализацията на проект „Благоустрояване и реконструкция на парк Марица“, изпълняван като обособен проект от Инвестиционната програма на Община Димитровград, в рамките на Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Димитровград.

Участие се очаква да вземат кметът на община Димитровград Иво Димов, ръководителят на екипа за управление на проекта инж. Клавдия Тончева, представители на фирмата изпълнител.

Общата стойност на проекта е 3 894 916.64 лв., финансиран чрез комбинирана подкрепа. Безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж” е в размер на 1 786 791.26 лв. от стойността на проекта и 2 108 125.38 лв. собствено участие на Община Димитровград. В рамките на 44 месеца се постигна основно обновяване на техническата инфраструктура, осигуряване на достъпност, привлекателност, подпомагане на устойчивия растеж, социално приобщаване и по-високо качество на живот, включително екологично чиста среда в парка.

С ремонта на парк „Марица“ се постигна подобряване на качествената характеристика на публичните пространства, стоящи в основата на обществения и културен живот на Димитровград. Основната концепция при изпълнението на проекта бе да се съхрани автентичният характер на градската среда, да се повиши качеството на съществуващите пространства в парка и максимално да бъде доразвит техния потенциал, както и да се създаде оптималната среда за експонирането на единичните и ансамблови културни ценности. Обектът е включен в рамките на Културен маршрут на Съвета на Европа „АТРИУМ – архитектура на тоталитарните режими на 20 век в Европейската градска памет”, с което получава признание на Европейско равнище със своята културна ценност и стойност.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук