РЕЖАТ ДЪРВЕТА, АЛАРМИРА ФЕЙСБУК. ОБЩИНАТА: ЗА ДОБРО Е

За изрязване на дървета, по ул. „Емилиян Станев“ в Димитровград, в близост до жп надлеза, алармираха хора в социалната мрежа. Защо бе необходимо? Все по-често убиват природата, изразяват възмущение граждани. Допуска се обаче и сеч заради предстоящо оформяне на пространството, свързано и с ремонтите по бул. „Трети март“. Подобна информация потвърди главният еколог на Община Димитровград Пламен Митков.

auto-bannerИзрязани са три дървета. Много се двоумяхме дали да ги премахнем, но решихме да го направим. На триъгълника в кръстовището престои ново залесяване – по-хубаво и приветливо. Растителността беше станала много буйна, загрозяваше и пречеше на видимостта. Премахването й се наложи и покрай стартиралите ремонти, внесе яснота Митков.

Екологът допълни още, че в процеса на благоустрояване, на места се премахват от общинските пространства всякакви саморасли джанки, диви круши и подобни. От една страна, падащите плодове създават нелицеприятни гледки, размазвайки се по тротоарните площи. От друга страна, според него, в градска среда трябва да има повече декоративни видове растителност.

Към момента няма информация за нуждата от премахване на други дървета от територията на Димитровград. Периодично граждани подават сигнали за опасни или изгнили. До подобна мярка обаче може да се прибегне и при други инфраструктурни корекции, допълни Митков.

Снимка от ФейсбукПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук