РЕДОВЕН В ХАСКОВСКОТО СПЕШНО СЕ ОКАЗА ПОМЛЕЛИЯТ ГО ПАЦИЕНТ. И ВСЕ БУЙСТВАЛ

Редовен пациент на Спешното отделение в Хасково се оказа 42-годишният димитровградчанин, който преди дни раздаде юмруци на персонала там.

Поведението му е на рецидивист. Той 4-5 пъти постъпва в отделението по един и същи повод, като сцената е една и съща. Във всички случаи за него информацията е, че е приел алкохол и лекарства и се опитва да се самоубие. Винаги буйства, винаги се заканва. В последния случай поведението му ескалира, разказа пред БТВ д-р Никола Ганашев от Спешното в областния град.

Той допълни, че пациентът винаги бива обработван, защото такава е работата на медиците. Ако не бъде направено, ще се намерят хора, които да критикуват, че не се оказва медицинска помощ.

Постоянно има случаи на напрежение, караници, проблемни пациенти, подчерта д-р Ганашев. Според него, обаче, проблемите са други. От една страна, полицията си върши работата, но впоследствие няма адекватни мерки срещу такива действия. От друга, няма ясна диференциация кой случай е спешен и кой не. В отделението идват граждани с хрема и кашлица, например, недоволни са, когато не им се обръща внимание, без да отчитат, че друг човек може да се нуждае наистина от спешна помощ.

Междувременно, вчера Районната лекарска колегия в Хасково излезе с осъдителна декларация, свързана с описания случай, както и с грубото нападение над д-р Велислава Джонева, довело до животозастрашаващо състояние и тежки увреждания. Управителният съвет на колегията отбелязва с възмущение и остро осъжда извършените през последните дни нови два акта на посегателства върху здравето и достойнството на лекари на територията на областта, се казва декларацията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук