РЕДИЦИ ОТ ЦИФРИ РЕДИ ДАН ТЕНЕВ В ГАЛЕРИЯТА

Изложбата на Дан Тенев „Цифрови редици 2010-2013“ ще бъде представена в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Откриването ще се състои на 5 март, от 18 часа, съобщава главният уредник на галерията Надежда Стойнева.

Принтовете на Дан Тенев представляват снимки на материални обекти с изключителен мащаб и въздействие. По своето същество зрелищни, тези обикновени доказателства представляват много категоричен художествен жест. Те коментират ролята на художника и артиста в света, но също така и „ролята” или мястото на света, на материала в изкуството, казва Йово Панчев от студио DAUHAUS. Според него с огромните си мащаби работата на Дан Тенев проблематизира материала и материята, спрягайки я в художествения език. Тя поставя обратно човека на земята, търсещ пределния си мащаб и измерение.  

[box_info]Рекламна агенция MAYA DESIGN – по-добро от очакванията![/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук