Регистрираха първата паневропейска партия в България

контакти

Европейска партия Волт официално е вписана в регистъра на политическите партии, след обнародване, вчера, на решението на Софийския градски съд. Партията беше уредена на 19 май 2018 г. Председател е Настимир Ананиев, информират от пресцентъра на формацията.

Волт е необходим на днешна Европа. Ще работим с всички сили за силна България в Европа, но и силна, обединена и федерална Европа като цяло, коментира лидерът.

Новорегистрираната партия е част от първата паневропейска платформа Волт Европа, която има за цел да участва на изборите за европейски парламент, които ще се проведат през май идната година.

Българската формация е втората, учредена след Волт Германия, част от европейската мрежа на Волт. Към момента формации на мрежата са създадени в 8 европейски страни – Германия, България, Белгия, Холандия, Италия, Испания, Швеция и Дания. През октомври ще бъдат учредени партии в Австрия и Франция.

Волт е проевропейско движение, което ще работи за обединена и федерална Европа. Европа на една скорост, с единна армия и прокуратура. Европа, в която гражданите и микро и семейният бизнес са приоритет. Европа, в която личното достойство, гражданската свобода, работещото правосъдие,  равните възможности и устойчивата среда са основни ценности.

Паневропейското движение е почти готово и със своята програма, като част от основните приоритети са United Europe (Обединена Европа), Smart State (Умна държава), Unleash Entrepreneurship and Small Businesses (Да дадем път на предприемачеството и малкия бизнес), No region will be left behind, captain (Никой регион няма да остане зад борда), Establish a circular economy (Работеща кръгова икономика), Turn Education around  (Образование на фокус), съобщават още от Волт – България

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук