РЕГИОНАЛЕН СЪБОР НА ПЧЕЛАРИТЕ ПРЕДЛАГАТ ЯБЪЛКОВЦИ

контакти

Община Димитровград, по подобие на общините в Плевен и Несебър, да организира среща-събор на пчеларите, ако не в национален, то поне в регионален мащаб – това е предложението на най-стария пчелар и член на пчеларското дружество в село Ябълково – 86 годишният Въльо Димитров. То бе направено на традиционния празник в чест на свети свщмчк Харалампий, покровител на пчеларите.

По утвърдена традиция пчеларите от най-старото и най-голямо дружество в община Димитровград отбелязаха този ден както си му е редно. В новия ресторант на фирма „Росана”, предоставен им безвъзмездно, се събраха повече от 30  члена и гости на празника, пред които председателят на дружеството Димитър Димитров, вече с 20-годишен стаж, обобщи проблемите и успехите през изминалата година. След като пчеларите получиха и благословията на отец Георги Тодев, също член на дружеството в Ябълково, положиха цветя на паметната плоча на 12-те делегати от селото, взели участие в Третия всеславянски конгрес на пчеларите в Москва през 1912 година и почетоха паметта им с падане на колене. А в ресторанта се завърнаха, за да похапнат от вкусния курбан.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук