РЕАКЦИЯ: МИКОВ НЯМА ПРАВО ДА ОТЛАГА ЗАСЕДАНИЯ УСТНО

Председателят на Народното събрание Михаил Миков няма конституционното право устно да отлага заседания. За целта трябва да има решение на парламента. Това каза димитровградския депутат от ГЕРБ Владимир Митрушев. Коментарът му бе във връзка със заявеното от Миков снощи в телефонен разговор, когато призова колегите си да не ходят на работа, заради напрегнатата обстановка и блокадата на сградата.

Владимир Митрушев заяви, че не е бил в парламента по време на блокадата. Там били неговите колеги от ГЕРБ, част от бюджетната комисия. По-рано заедно с тях били в централата на партията в НДК, където заседавали още няколко комисии. Той потвърди мнението, че от ГЕРБ ще влизат на заседания само по точките за бюджета и изборния кодекс. Кога обаче ще бъде следващото той няма представа. Трябвало да бъде днес, но след изказването на Миков, не се знае.

За пореден път стана ясно, че кредитът на доверие се е изчерпал. Единственият възможен изход е оставка на правителството, коментира депутатът. Той се надява днес и  в следващите дни напрежението да не ескалира. Неглижирането на случващото се обаче от страна на управляващите кара хората да изразяват мнението си по други начини.

Според него, не е било най-правилното решение официални лица да бъдат извеждани с автобус от парламента. По думите му протестът бил мирен, но с тези си неадекватни действия полицията разпалила страстите. Подкрепи колегите си, предпочели да останат в сградата и да чакат следващи нареждания. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук