Расте детският и младежки фолклорен фестивал в Добрич

контакти

Второ поредно издание на Националния детски и младежки фолклорен фестивал – „Да се хванем за ръце, да пеем и танцуваме от сърце“, се провежда днес в димитровградското село Добрич. Фестивалът расте, споделиха организаторите от читалище „Нов път 2011“. Ако при първото издание участниците бяха около 150, тази година са над 200.

Фолклорният празник бе в читалищен салон на бивше училище в населеното място. Изявиха се таланти, деца и ученици в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство. Имаше деца и младежи от община Димитровград, Харманли, Минерални бани, Узунджово…

Категориите бяха: индивидуални изпълнители, групи за автентичен и обработен фолклор, танцови групи и клубове и групи за народни традиции и обичаи, разпределени в четири възрастови групи.

Всички участници получават грамота за участие във фестивала. Компетентно жури оценява изпълнителите и присъжда медали за първо, второ и трето място, а на най-добрите – диплом и плакет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук