РАЛИ ДАКАР С КОЛЕЛА В ДИМИТРОВГРАД. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?

Рали Дакар, известно преди като Рали Париж-Дакар, е ежегодно офроуд състезание. За разлика от традиционните състезания, то се провежда по пясъчни дюни, кал, камъни и други пресечени местности. Надпреварват се коли, камиони, мотори, джипове.

Дали е възможно и в Димитровград да се проведе подобие на известното рали, но с колелета? Оказава се, че да. В района на проекта около новостроящата жп линия и Кръгово около Водната кула в града са се образували дълги и прави отсечки, които могат да се ползват за целта. Факт е, както се вижда на снимката, че хората премнават с велоспедите оттам. Нищо не пречи да се направи някоя и друга гонка. А и прах има в изобилие, досущ като на рали Дакар. Има също и публика. Въпреки че преминаването е забранено, това не пречи на хората да си минават оттам, за да скъсят разстоянието. Последното ги прави неволни наблюдатели, наред с работещите по мащабния проект.

А като стана дума за ремонтни дейности, в момента от изпълнителя „Терна“ правят пилоти за укрепване на бъдещата естакада от Кръговото на спортната зала към Водната кула. Пилоти се наричат носещите елементи на естакадата, които включват сондаж, арматура и бетон, обясниха на място работещи. Те казаха още, че след време ще се изградят носещи стени за здравина и шумоизолация. Изгражда се също така пешеходен подстъп, който ще преминава под Кръговото.

И тук трябва да се обясни едно – може би, недоразумение. На няколко пъти в публикации се споменава думата „пилони“. Такива ще има на пасарелките, както и под новото Кръгово. Вероятно не става дума за пилони, а за пилоти. Последното е важно уточнение, ако е така, защото някои хора си мислят, че Кръговото ще бъде на пилони, т. е. във въздуха. Бе обяснено обаче, че под естакадата и Кръговото ще има земна маса. 

baza metali

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук