РАКЕТИ СРЕЩУ ГРАД – ПО ПРОГРАМА, ПРЕДЛАГА НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР СТЕФАН ДИМИТРОВ

контакти

Добра идея, която си струва да бъде отстоявана. Така земеделският министър Десислава Танева определила предложението на председателя на Общински съвет – Димитровград Стефан Димитров по програмата за развитие на селските райони да се отпускат средства на общините за изграждане на ракетни площадки за защита от градушките, информират от канцеларията му. Това станало при срещата на министър Танева с производители от региона в рамките на ХІ Национален тракийски жътварски събор в с. Странско.

Според нея, разумно било общините да получават средства за направата на ракетни площадки, които след това да стопанисват сами или да ги отдават на държавата.

Пред Танева Димитров уточнил, че това е един от ефективните начини за справянето с природните бедствия, тъй като в момента държавата не може да се ангажира с изграждането на подобни площадки заради невъзможността да се самофинансира за тази дейност. В подкрепа на предложението си, шефът на Общински съвет – Димитровград изтъкнал, че така и процедурите по реализацията им ще бъдат улеснени, защото ще се строят на общински терени, след съгласуване с Министерство на земеделието и храните.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук