РАКЕТЕН, СОЦИАЛЕН И УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ПРАВЯТ ОБЩИНИТЕ В ДАРЕНИТЕ ИМОТИ

имоти
контакти

Ракетен, социален и учебен център ще правят общините в дарените от държавата имоти. Такива получиха Димитровград, Тополовград и Любимец. Договорите с кметовете на общините сключи областният управител Ирена Узунова.

По реда на чл. 54 от Закона за държавната собственост /ЗДС/ притежание на община Димитровград става  сградата със застроена площ 262 кв.м., на два етажа, предназначена навремето за общежитие на Социално учебно професионално заведение. То, заедно с учебния корпус остана недостроено, дори след трансформирането на СУПЗ в СУПЦ. Такова е и досега. Имотът се намира на бул. ”Д.Благоев” №84.

Тополовград получава от държавата земя 4650 кв.м, с построените на нея 2 сгради. Любимец – имот от 37 864 кв. м в землището на с. Георги Добрево, с 10 сгради в него.

На съвместна пресконференция след подписването кметовете Иво Димов, Божин Божинов и Анастас Анастасов представиха визията на общинските администрации и дейностите, които смятат да реализират с получените имоти. Община Димитровград ще търси финансиране по „Красива България“ за превръщане на бившето общежитие в център за временно настаняване и социална закрила, съобщи кметът Иво Димов. Общината е заявила пред Областния управител инвестиционни намерения за още 16 държавни имота, стана ясно на пресконференцията.

Със средства от общинския бюджет в Тополовград ще се изгради ученически център за обучение по безопасност на движението, такава е визията на кмета Божин Божинов.

На предоставения имот в с. Георги Добрево да се изгради ракетна площадка за борба с градушките, заяви намеренията на община Любимец кметът Анастас Анастасов. В района от Първомай до границата такова съоръжение липсва и ползите ще бъдат значими за земеделските производители в цялата област. За начинанието ще се търси финансиране на първо място по проекти за трансгранично сътрудничество.

С най-голям брой на искания за безвъзмездно прехвърляне на държавни имоти за реализиране на значими за местната общност проекти от нашата област е община Ивайловград, обяви Областният управител Ирена Узунова. Тя подчерта, че експертите от Областна администрация Хасково в най-кратки срокове ще реагират на мотивирани в интерес на хората предложения за придобиване на държавни имоти за всяка от 11-те общини.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук