Българка и грък полагали грижи за мароканци в мотел, повдигнато им е обвинение

контакти

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Харманли привлече като обвиняеми 41-годишната Ф.И., българска гражданка, както и Ш.Х., на 42 години, гръцки гражданин. То е за това, че в периода от неустановена дата до 26.05.2023 г. в землището на Харманли, в съучастие като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали 13 лица – граждани на Мароко, да пребивават в страната.

На 26 май около 8, 30 часа, в района на автогарата в Хасково униформени спрели за проверка шестима мъже, граждани на Мароко, без документи за самоличност.

Установено било, че мигрантите са част от група, която преминала нелегално границата от Турция в България, след което били настанени в мотел  край Харманли.

Полицейските служители извършили проверка в мотела, където се намирали още седем мъже, също граждани на Мароко, без документи за самоличност. Грижи за чужденците полагали Ф.И. и Ш.Х.  Групата трябвало да стигне до София.

По делото са извършени действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и др. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук