РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЯСНА СЛЕД СЕДМИЦА

Парламентарни избори 2013
контакти

След по-малко от седмица ще бъде ясен съставът на Районна избирателна комисия – Хасково. Областният управител Ирена Узунова насрочи консултациите на парламентарно представените политически сили за избор на РИК. Те ще се проведат на 21 март, от 13:00 часа, в областната администрация, съобщават оттам.

Представителите на политически партии ще трябва да излъчат 13-членна комисия. В нея ГЕРБ ще бъде представлявана от 6-ма члена, „Коалиция за България“ и ДПС от по 2-ма, Синята коалиция и ПП „Атака“ от по 1. Правото да определи един представител ползва и НДСВ като партия, излъчила евродепутати.

Назначеният технически екип по организация на насрочените от Президента на Република България парламентарни избори на 12 май 2013 г. заседава днес в Областна администрация Хасково. Той пряко отговаря за дейностите, свързани с провеждането на избори за народни представители и взаимодействието с администрацията на Министерски съвет и общините на територията на областта.

Съгласно хронограмата на дейностите, които предстоят в подготовка на парламентарните избори, публикувана в сайта на ЦИК, бяха изпратени писма до кметовете на 11-те общини в Хасковска област. В срок до 17-ти април те следва да образуват със заповед избирателните секции на територията на своята община и да утвърдят тяхната номерация и адрес. Кметовете следва да определят и местата за обявяване на избирателните списъци, както и да оповестят така взетите решения публично, обясняват от офиса на Ирена Узунова. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук