Разясняват възможностите за кандидатстване от домакинства за фотоволтаици

Очаква се финансиране да получат проектите, постъпили по реда на подаването им

контакти

Информационна среща за възможностите за кандидатстване от домакинства за поставяне на фотоволтаични системи на жилищни сгради за производство на електроенергия за собствени нужди организира Община Димитровград на 6 юни 2023 г. от 17.30 часа в зала „Гроссето”. В срещата се очаква да участват кметът на Димитровград Иво Димов и главният архитект на Общината Елисавета Георгиева.

Министерството на енергетиката започва набирането на проекти за кандидатстване по процедурата за изграждане на фотоволтаични системи от страна на българските домакинства. Фотоволтаичните системи с мощност до 10 kWp се финансират безвъзмездно до 70%, но не повече от 15 хил. лв.

Срокът за кандидатстване е до 10 ноември 2023 г. Изпълнението на процедурата „Национална схема за подпомагане на домакинствата в областта на енергията от възобновяеми източници“ е част от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Поради големия интерес към програмата и ограничения ресурс се очаква финансиране да получат проектите постъпили по реда на подаването им.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук