РАЗШИРЯВАТ СИНЯТА ЗОНА, ПРАВЯТ И ПЛАТЕН ОБЩИНСКИ ПАРКИНГ

Синя зона
контакти

Синята зона ще бъде разширена с два нови паркинга. Става дума за пространството зад Бабин пазар и за още едно място, което все още се уточнява, съобщи Красимир Янчев, временно изпълняващ длъжността директор на общинско предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“ (ОКДПО).

Паркингът зад зеленчуковото тържище е доста натоварен и целта му е да се използва от гражданите, които отиват там. Понеже няма контрол и не се таксува, там има едни нелегални таксита, които използват спокойно площите и заемат местата, коментира Янчев.

Новото е, че физически лица ще имат възможност да правят абонамент в Синята зона. Услугата досега бе възможна само за юридически лица.

Той допълни, че ще се направи предложение наказателният паркинг за вдигнати автомобили, който се намира зад бензиностанция Вито, на ул. „Вилхелм Пик“, да се допълни с общински платен. Той ще бъде охраняем, таксата му за месец ще бъде 25 лв., а дневната – 4 лв.

От неговите думи стана ясно, че за двата дена, в които действа паякът са санкционирани общо 25 автомобила. 8 от тях са отведени на наказателния паркинг, а 17 са глобени на място. Таксата за вдигнатите е 30 лв., а за глобените на място 15 лв.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук