Разширени мерки за превенция в Димитровград, за многофамилните жилища – безплатни дезинфектанти

контакти

Осигуряване на дезинфектанти на домоуправителите на многофамилни жилищни сгради – за дезинфекция на общите части, разпореди кметът на община Димитровград Иво Димов. Заявки могат да се правят на телефон 0889 774226, при положение, че е създадена необходимата организация. На следващия ден след получаване на заявката, служители на общината ще доставят на място нужното количество. Общината ще извършва контрол за изпълнението на дейностите, информират от там.

На въпрос във Фейсбук, платени ли ще са дезинфектантите, кметът отговаря: Безвъзмездни. В същия пост Димов обявява разширяване на мерките за превенция на коронавируса и по-строг контрол при прилагането им.

  • Забранява се, временно, ползването и експлоатацията на кафе-автомати и вендинг машини. Собствениците трябва да ги изключат от електрическото захранване към мрежата.
  • Съгласно заповед на министъра на здравеопазването, не се позволява консумацията на място в магазините и заведенията по бензиностанциите.
  • Във връзка с писмо от министъра на транспорта се редуцират курсовете по общинската транспортна схема и линиите на градския транспорт. Разписанието ще бъде публикувано на сайта на общината и разпратено по медиите. На всички фирми за обществен транспорт е изпратено предписание за спазване от страна на пътниците на мерките за безопасност – предпазни маски, ръкавици, дезинфектант, отстояние между местата.
  • На банковите институции е спуснато предписание за предприемане на необходимите мерки за обслужваните от тях банкомати.

Спазвайте предписанията на Националния кризисен щаб и мерките за безопасност! Знам, че всички се чувстваме дискомфортно от налагането им, но това е начинът да преодолеем неприятна ситуация, завършва кметът.

От администрацията му пък напомнят, че със заповед на министъра на здравеопазването е забранено посещението на паркове, градини, спортни и детски площадки на открито. На нарушителите ще бъдат съставяни предупредителни протоколи от органите на реда и при повторно нарушение ще се образува наказателно производство.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук